OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Mikuláš 2009

Svätý Mikuláš

Patrí medzi najpopulárnejších svätých. Narodil sa niekedy okolo r. 270 a to pravdepodobne v Patare, na južnom pobreží Malej Ázie. Už v mladosti bol povestný pre svoju dobročinnosť, ktorá ešte vzrástla, keď sa stal biskupom v meste Mýre. Z jeho životopisov je známa epizóda, ako dal nepozorovane v noci trom chudobným dievčatám peniaze na veno, aby sa mohli čestne vydať. Odtiaľ sa odvodzuje ľudový zvyk, že v noci pred sviatkom sv. Mikuláša sa dávajú deťom darčeky.

Svätý Mikuláš v rôznych krajinách:

Rusko-dedo Mráz

Slovensko a česko-Sv.Mikuláš

Amerika-Santa Claus

Fínsko-Joulupukki

Francúzsko-Pére Noela

Ak ste boli po celý rok dobrí tak sa už určite tešíte na sladkosti,ktore vám Mikuláš donesie.

Tak si vyčistite čižmičky a vložte ich so svojich okien.

Čo na úvod?

    Najsilnejšou motiváciou pre vznik združenia je absencia kultúrneho diania v malej obci, kde všetci žijeme a bývame. Chceme aj my prispieť k rozvoju, obnove a združovania sa občanov, čím sa môžu prehĺbiť  (obnoviť) medziľudské vzťahy. Do týchto vzťahov patria aj deti.

 

   Rok 2009  

    Začali sme prvým možným termínom a to už v r. 2009, ktorým bol Mikuláš. Do programu sme chceli zapojiť mladšie, ale aj staršie deti. Myslíme si, že sa nám to podarilo a čo je hlavné, účasť bola veľmi potešujúca. Dúfame, že aj ďalšie naše snaženia budú aj takýmto spôsobom odmenené. Deti si prišli na svoje a to je hlavné. a čo ďalej?

Súťaže

 

 

...a súťaže a básničky mal. R. Škovran a spol. ...

  

a opäť súťaže...

 

Čertica

 

 o. Paľovčik, Mikuláš a škriatok

Detí bolo ako maku. Darčeky sme rozdali, trochu sme sa pozabávali, diskotéka suprová,  DJ Maťašovský hral výborne. No čo na záver dodať?

Supééééééér, tešíme sa na ďalšie stretnutia...

 

s pozdravom

Belžanskí priatelia

 

Webová stránka bola vytvorená pomocou on-line webgenerátora WebĽahko.sk